Що робити ФОП у разі перевищення 1320000 грн?

5342 26.02.2021

Для незастосування РРО/ПРРО у 2021 р. необхідно не перевищити обсяг 220 розмірів мінімальної зарплати (1320000 грн).

Після перевищення обсягу доходу ФОП-єдинник при здійсненні торгівлі за готівку зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО. Якщо діяльність здійснюється у безготівковій формі, то РРО/ПРРО можна не реєструвати.

Крім того, слід пам’ятати, що обов’язок застосування РРО у випадку перевищення зазначеного ліміту продовжується в будь-яких наступних періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

Нагадаємо, що у 2021 році, незалежно від обсягів, ФОП застосовує РРО, якщо здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів (п. 61 підрозд. 10 розд. ХХ «Інші перехідні положення» ПКУ).

Про це зазначили податківці ДПС у Львівській області.

Звертаємо увагу, що до 1 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО/ПРРО для ФОП-єдинників 2 – 4 груп, за умови – неперевищення 220 розмірів мінімальної зарплати (1320000 грн), встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, крім тих, які провадять ризикові види діяльності.

Нагадаємо нашим користувачам, що вебсервіс СОТА пропонує чудову альтернативу класичним РРО – хмарний сервіс СОТАКаса. Докладніше - у матеріалі.